popis

Kniha o úžasnej expedícii za hranice bežných dní. Zdravíme vás, vitajte ... a napíšte nám: dvorakova.dana@gmail.com

Sunday, February 20, 2011

O knižke

Úryvky, ktoré ste čítali sú vyňaté z rôznych častí dní, ktoré sme strávli vo Východnom Turecku.Dokopy je ich 25 dní, aj s letmi, pričom sme za taký krátky čas stihli prebádať riadny kus zeme: hlavné mesto Turecka Ankaru, Čiernomorie, Kaçkarské pohorie, pod Araratom, Kurdský juh i starozákonnú Edessu. Putovali sme popri hraniciach s Gruzínskom, Arménskom, Nakičevanom, Iránom, Irakom a Sýriou. A všade sme boli obklopení unikátnou prírodou a ešte unikátnejšími ľuďmi. Paleta ich rozmanitosti bola nezmerná. Naše cesty prekrížili nekompromisní biznismeni i dobrácki ľudkovia.

Zápisníček zachytáva naše zážitky z každého dňa a príbehy, ktoré sme každodenne zažívali. „Stratení“ v Kaçkare, bez peňazí, hneď prvý deň expedície bez bedekra, boj o hotelovú strechu nad hlavou, púšť, kresťanské kostoly, ramadánsky hlad i domácu večeru u Aslana.

Z cesty sme si veľa doniesli. Kopu nádherných darčekov a vynikajúcich čajov i kávy. Ale predovšetkým schopnosť vidieť, že naozaj ešte existujú úprimne dobrí ľudia. A to nás napĺňa silami ísť ďalej a objavovať aj iné kúty sveta, či je to tam rovnaké.

No comments: